Cursuri actorie

- adolescenți -

Prin jocuri teatrale, improvizație și lucrul pe text, imaginația și creativitatea ta poate atinge cote maxime. 

În timpul cursurilor noastre de actorie, vei învăță să ai încredere în instinctele tale, îți vei îmbunătății stima de sine și vei creea personaje minunate, în timp ce îți vei face prieteni noi, te vei distra și îți vei dezvolta capacitatea de a lua decizii și de a-ți susține punctul de vedere.

Obiectivele cursului de actorie pentru adolescenți

1DEZVOLTAREA ABILITĂȚILOR SOCIALE


     Unul dintre cele mai distractive aspecte ale participării la cursurile de actorie este socializarea cu ceilalți. Să fii în preajma altor oameni cu pasiuni comune este un mod uimitor de a dezvolta noi prietenii și de a depăși timiditatea. Cu cât petreci mai mult timp interacționând cu ceilalți, cu atât abilitățile tale sociale se vor îmbunătăți.

2. DEZVOLTAREA ADAPTABILITĂȚII

     Jocuri de improvizație te vor determina să gândesti rapid și să găsești soluții pentru rezolvarea problemelor. Lucrurile neprevăzute din timpul scenelor și al exercițiilor te vor învăța să fii mai flexibil și mai relaxat. Prin asumarea unui rol/personaj, vei înțelege cum să te raportezi just la un alt punct de vedere.

3AUTOCUNOAȘTERE

     Acel vechi clișeu „cunoaște-te pe tine însuți” este cheia pentru a reuși orice îți propui. Cursurile de actorie sunt locul ideal pentru a explora diversele fațete ale personalității tale. Aici îți vei descoperii atât punctele forte, cât și punctele slabe și astfel, vei știi pe ce să calități să te bazezi și unde mai ai de lucrat. Interpretând un rol în fața unui public poți descoperi lucruri despre tine pe care, poate, nici nu ți le închipuiai!


 

4. DEZVOLTAREA CREATIVITĂȚII


     Cursurile de teatru sunt o modalitate perfectă pentru a-ți explora propria creativitate, îmbunătățindu-ți în același timp abilitățile de exprimare. Oamenii creativi sunt capabili să vadă problemele și oportunitățile în moduri diferite și din perspective diferite, să gândească pe cont propriu și să genereze idei noi – aceasta este o abilitate vitală și este adesea motorul inovației și antreprenoriatului.

 

5. ÎMBUNĂTĂȚIREA CALITĂȚILOR LUCRULUI ÎN ECHIPĂ

     Fiecare activitate, de la jocuri și improvizații, până la pregătirea spectacolelor, necesită cooperare și muncă în echipă. La RealAct te vei regăsi ascultând părerile colegilor și vei descoperi cum e să lucrezi, cu adevărat, în echipă, pentru a obține rezultatul dorit.

6. STIMULAREA GÂNDIRII NECONVENȚIONALE ȘI SPONTANEITĂȚII

     Acest tip de cursuri te încurajează să vezi lucrurile dintr-o perspectivă diferită. Te învață să pășești în afara situației, să analizezi lucrurile obiectiv și să iei cea mai bună decizie. Îți vei dezvolta, de asemenea și tehnicile de improvizație, manifestând spontaneitate, în timp ce vei folosi experiențele tale de viață pentru generarea de idei și solutii. 

 

7. DEPĂȘIREA BARIERELOR MENTALE

     Cucerirea unei frici, cum ar fi vorbitul in public sau expunerea pe o scenă sau în fața unei camere de luat vederi te va ajuta la creșterea încrederii în sine. Este un lucru de care mulți adolescenți au nevoie și care poate fi obținut prin participarea la cursurile noastre.

 

8. OBȚINEREA UNEI VORBIRI CLARE ȘI CORECTE

     Prin intermediul exercițiilor de respirație și vorbire scenică vei  învăța să pronunți corect și îți vei îmbunătății emisia sonoră, rezonanța și dicția.

9. ÎMBUNĂTĂȚIREA SPIRITULUI CRITIC ȘI ANALIZEI

     Vei învăța să analizezi piese de teatru, poezii, monologuri și îți vei dezvolta criterii în ceea ce privește evaluarea și autoevaluarea momentelor de actorie.

10. ÎMBUNĂTĂȚIREA ATENȚIEI ȘI CONCENTRĂRII

     Învățarea și memorarea unor texte crește capacitatea de concentrare și este o abilitate utilă pentru adolescenții care sunt la școală.

HAI ȘI TU

Durată: 120 de minute (1 ședință / săptămână) 

Grupe de: 8-13 cursanți

  Cost: 60 lei/curs sau 180 lei/lună 

cursurirealact@gmail.com

Tel: 0766436488

Strada Măgura Vulturuilui, nr 85

sector 2, București