Cursuri actorie 

- copii -

Cursurile de actorie sunt recunoscute ca fiind una dintre cele mai eficiente metode de a dezvolta abilitățile și inteligența emoțională la copii și tineri, abilități care adesea nu sunt dezvoltate prin sistemul tradițional de învățământ. Comunicarea, socializarea, imaginația și creativitatea, munca în echipă, dialogul si negocierea, socializarea, sunt doar cateva dintre abilitatile pe care le putem imbunatatii prin intermediul cursurilor de teatru. De asemenea, aceste cursuri, permit dezvoltarea unei gândiri clare și  ne încurajează să ne folosim cu incredere corpurile și vocile noastre.

Obiectivele cursului de actorie pentru copii

1. DEZVOLTAREA ÎNCREDERII ÎN SINE

Chiar și cei mai timizi dintre copiii care se alătură cursurilor noastre reușesc să-și construiască cu ușurință încrederea și stima de sine. Pe măsură ce călătoria lor personală continuă, încrederea poate fi văzută în modul în care interacționează cu grupul, vorbesc independent, exprimă opinii și idei și se prezintă într-un scenariu de spectacol sau de improvizație.

2. DEZVOLTAREA CREATIVITĂȚII

 

Oamenii creativi sunt capabili să vadă problemele și oportunitățile în moduri diferite și din perspective diferite, să gândească pe cont propriu și să genereze idei noi, aceasta fiind o abilitate vitală și este adesea motorul inovației și antreprenoriatului. La cursurile Școlii de actorie RealAct copiii își folosesc imaginația în tot ceea ce fac și iau inițiativă în dezvoltarea poveștilor la care participă și vin cu soluții la probleme și scenariile întâlnite.

3. ÎMBUNĂTĂȚIREA ATENȚIEI ȘI CONCENTRĂRII

 În fiecare curs, copiii sunt încurajați să asculte ce are de spus fiecare. Când aceștia sunt atenți și concentrați, capacitatea lor de înțelegere crește. Multe dintre jocuri sunt concepute special pentru a dezvolta aceste abilități, care sunt extrem de importante indiferent de activitatea pe care o practică.

4. DEZVOLTAREA INTELIGENȚEI EMOȚIONALE ȘI EMPATIEI

Atelierele noastre oferă copiilor participanți posibilitatea de a și înțelege mai bine propriile emoții și de a dezvolta empatia cu ceilalți. Prin exercițiile noastre, copiii vor explora situații noi și provocatoare și vor învăța cum să le rezolve , de asemenea,  cum să se exprime prin dialog, improvizație și dezbatere.

5. ÎMBUNĂTĂȚIREA VORBITULUI ÎN PUBLIC ȘI ABILITĂȚILOR DE COMUNICARE

Învățarea și prezentarea monologurilor, poeziilor și scenariilor, participarea la scene și spectacole, jocurile de comunicare și exercițiile de improvizație, toate, contribuie la dezvoltarea vocabularului unui copil. Ei sunt încurajați să se exprime atât verbal, cât și prin expresii faciale și limbaj corporal, ambele fiind esențiale pentru o comunicarea mai bună și mai eficientă .

6. ÎNCURAJAREA LUCRULUI ÎN ECHIPĂ 

La RealAct toți copiii sunt învățați să se respecte, să se sprijine și să se încurajeze reciproc. Fiecare activitate, de la jocuri și improvizații, până la pregătirea spectacolelor, necesită cooperare și muncă în echipă. Este esențial ca fiecare dintre participanții noștri să se simtă acceptat și să funcționeze bine cu ceilalți, pentru a crea și a construi un mediu sigur și plăcut, propice dezvoltării lor personale.

7. DEZVOLTAREA CAPACITĂȚILOR DE A SOLUȚIONA PROBLEME ȘI A LUA DECIZII

Cursurile de actorie îndrumă și susțin conștientizarea și rezolvarea situațiilor dificile întâlnite de copii și în același timp, în loc să le fie spus ce ar trebui să gândească și să simtă în diferite situații, profesorii noștri le oferă o experiență de gândire mai profundă, motivând copiii să pună întrebări, să răspundă, să explice ce simt și gândesc și să prezinte propriile soluții.

8. ÎMBUNĂTĂȚIREA DICȚIEI/VORBIRII

Prin intermediul exercițiilor de respirație și vorbire scenică aceștia vor învăța să pronunțe corect și își vor îmbunătății emisia sonoră, rezonanța și dicția.

9. CULTIVAREA NEVOII DE A AFLA LUCRURI NOI

Explorarea personajelor din toate mediile culturale și de-a lungul istoriei lărgește perspectivele copiilor asupra aspectelor vieții, stârnind interesul lor pentru lumea în care trăiesc și făcându-i mai curioși, mai dornici să descopere.

10. PREGĂTIREA COPIILOR PENTRU POSIBILELE VIITOARE OBSTACOLE 

Cursurile de teatru oferă copiilor oportunitatea de a repeta roluri, personaje și un spectru larg de situații, ajutându-i să exploreze unele dintre Împrejurările cu care s-ar putea întâlni în viata „reală”. Acest lucru le permit copiilor să înțeleagă problemele cu care se confruntă și îi ajută să învețe despre ei înșiși.

HAI ȘI TU

Durată: 120 de minute (1 ședință / săptămână) 

Grupe de: 8-13 cursanți

  Cost: 60 lei/curs sau 180 lei/lună 

cursurirealact@gmail.com

Tel: 0766436488

Strada Măgura Vulturuilui, nr 85

sector 2, București