Cursuri actorie

- adolescenti -

Prin jocuri teatrale, improvizatie si lucrul pe text, imaginatia si creativitatea ta poate atinge cote maxime. 

In timpul cursurilor noastre de actorie, vei invata sa ai incredere in instinctele tale, iti vei imbunatatii stima de sine si vei creea personaje minunate, in timp ce iti vei face prieteni noi, te vei distra si iti vei dezvolta capacitatea de a lua decizii si de a-ti sustine punctul de vedere.

Obiectivele cursului de actorie pentru adolescenti

1DEZVOLTAREA ABILITATILOR SOCIALE


     Unul dintre cele mai distractive aspecte ale participarii la cursurile de actorie este socializarea cu ceilalti. Sa fii in preajma altor oameni cu pasiuni comune este un mod uimitor de a dezvolta noi prietenii si de a depasi timiditatea. Cu cat petreci mai mult timp interactionand cu ceilalti, cu atat abilitatile tale sociale se vor imbunatati.

2. DEZVOLTAREA ADAPTABILITAȚII

     Jocuri de improvizatie te vor determina sa gandesti rapid si sa gasesti solutii pentru rezolvarea problemelor. Lucrurile neprevazute din timpul scenelor si al exercitiilor te vor invata sa fii mai flexibil si mai relaxat. Prin asumarea unui rol/personaj, vei intelege cum sa te raportezi just la un alt punct de vedere.

3AUTOCUNOASTERE

     Acel vechi cliseu „cunoaste-te pe tine insuti” este cheia pentru a reusi orice iti propui. Cursurile de actorie sunt locul ideal pentru a explora diversele fatete ale personalitatii tale. Aici iti vei descoperii atat punctele forte, cat si punctele slabe si astfel, vei stii pe ce sa calitati sa te bazezi si unde mai ai de lucrat. Interpretand un rol in fata unui public poti descoperi lucruri despre tine pe care, poate, nici nu ti le inchipuiai!


 

4. DEZVOLTAREA CREATIVITATII


     Cursurile de teatru sunt o modalitate perfecta pentru a-ti explora propria creativitate, imbunatatindu-ti in acelasi timp abilitatile de exprimare. Oamenii creativi sunt capabili sa vada problemele si oportunitatile in moduri diferite si din perspective diferite, sa gandeasca pe cont propriu si sa genereze idei noi – aceasta este o abilitate vitala si este adesea motorul inovatiei si antreprenoriatului.

 

5. IMBUNATATIREA CALITATILOR LUCRULUI ÎN ECHIPA

     Fiecare activitate, de la jocuri si improvizatii, pana la pregatirea spectacolelor, necesita cooperare si munca in echipa. La RealAct te vei regasi ascultand parerile colegilor si vei descoperi cum e sa lucrezi, cu adevarat, in echipa, pentru a obtine rezultatul dorit.

6. STIMULAREA GANDIRII NECONVENTIONALE SI SPONTANEITATII

     Acest tip de cursuri te incurajeaza sa vezi lucrurile dintr-o perspectiva diferita. Te invata sa pasesti in afara situatiei, sa analizezi lucrurile obiectiv si sa iei cea mai buna decizie. Iti vei dezvolta, de asemenea si tehnicile de improvizatie, manifestand spontaneitate, in timp ce vei folosi experientele tale de viata pentru generarea de idei si solutii. 

7. DEPASIREA BARIERELOR MENTALE

     Cucerirea unei frici, cum ar fi vorbitul in public sau expunerea pe o scena sau in fata unei camere de luat vederi te va ajuta la cresterea increderii in sine. Este un lucru de care multi adolescenti au nevoie si care poate fi obtinut prin participarea la cursurile noastre.

8. OBTINEREA UNEI VORBIRI CLARE SI CORECTE

     Prin intermediul exercitiilor de respiratie si vorbire scenica vei  invata sa pronunti corect si iti vei imbunatatii emisia sonora, rezonanta si dictia.

9. IMBUNATATIREA SPIRITULUI CRITIC SI ANALIZEI

     Vei invata sa analizezi piese de teatru, poezii, monologuri si iti vei dezvolta criterii in ceea ce priveste evaluarea si autoevaluarea momentelor de actorie.

10. IMBUNATATIREA ATENTIEI SI CONCENTRARII

     Invatarea si memorarea unor texte creste capacitatea de concentrare si este o abilitate utila pentru adolescentii care sunt la scoala.

HAI SI TU

Durata: 120 de minute (1 sedinta / saptamana) 

Grupe de: 8-13 cursanti

  Cost: 60 lei/curs sau 180 lei/luna