Cursuri de actorie 

- copii -

Cursurile de actorie sunt recunoscute ca fiind una dintre cele mai eficiente metode de a dezvolta abilitatile si inteligenta emotionala la copii si tineri, abilitati care adesea nu sunt dezvoltate prin sistemul traditional de invatamant. Comunicarea, socializarea, imaginatia si creativitatea, munca in echipa, dialogul si negocierea, socializarea, sunt doar cateva dintre abilitatile pe care le putem imbunatatii prin intermediul cursurilor de teatru. De asemenea, aceste cursuri, permit dezvoltarea unei gandiri clare si ne incurajeaza sa ne folosim cu incredere corpurile și vocile noastre.

Obiectivele cursului de actorie pentru copii

1. DEZVOLTAREA INCREDERII IN SINE

Chiar si cei mai timizi dintre copiii care se alatura cursurilor noastre reusesc sa-si construiasca cu usurinta increderea si stima de sine. Pe masura ce calatoria lor personala continua, increderea poate fi vazuta in modul in care interactioneaza cu grupul, vorbesc independent, exprima opinii si idei si se prezinta intr-un scenariu de spectacol sau de improvizatie.

2. DEZVOLTAREA CREATIVITATII

 

Oamenii creativi sunt capabili sa vada problemele si oportunitatile in moduri diferite si din perspective diferite, sa gandeasca pe cont propriu si sa genereze idei noi, aceasta fiind o abilitate vitala si este adesea motorul inovatiei si antreprenoriatului. La cursurile Scolii de actorie RealAct copiii isi folosesc imaginatia in tot ceea ce fac si iau initiativa in dezvoltarea povestilor la care participa si vin cu solutii la probleme si scenariile intalnite.

IMG_6973.JPG

3. IMBUNATATIREA ATENTIEI SI CONCENTRARII

 In fiecare curs, copiii sunt incurajati sa asculte ce are de spus fiecare. Cand acestia sunt atenti si concentrati, capacitatea lor de intelegere creste. Multe dintre jocuri sunt concepute special pentru a dezvolta aceste abilitati, care sunt extrem de importante indiferent de activitatea pe care o practica.

IMG_7102.JPG

4. DEZVOLTAREA INTELIGENTEI EMOTIONALE SI EMPATIEI

Atelierele noastre ofera copiilor participanti posibilitatea de a isi intelege mai bine propriile emotii si de a dezvolta empatia cu ceilalti. Prin exercitiile noastre, copiii vor explora situatii noi sprovocatoare si vor invata cum sa le rezolve , de asemenea,  cum sa se exprime prin dialog, improvizatie si dezbatere.

5. IMBUNATATIREA VORBITULUI IN PUBLIC SI ABILITATILOR DE COMUNICARE

Invatarea si prezentarea monologurilor, poeziilor si scenariilor, participarea la scene si spectacole, jocurile de comunicare si exercitiile de improvizatie, toate, contribuie la dezvoltarea vocabularului unui copil. Ei sunt incurajati sa se exprime atat verbal, cat si prin expresii faciale si limbaj corporal, ambele fiind esentiale pentru o comunicarea mai buna si mai eficienta .

6. INCURAJAREA LUCRULUI IN ECHIPA

La RealAct toti copiii sunt invatati sa se respecte, sa se sprijine si sa se incurajeze reciproc. Fiecare activitate, de la jocuri si improvizatii, pana la pregatirea spectacolelor, necesita cooperare si munca in echipa. Este esential ca fiecare dintre participantii nostri sa se simta acceptat si sa functioneze bine cu ceilalti, pentru a crea si a construi un mediu sigur si placut, propice dezvoltarii lor personale.

IMG_6750.JPG

7. DEZVOLTAREA CAPACITATILOR DE A SOLUTIONA PROBLEME SI A LUA DECIZII

Cursurile de actorie indruma si sustin constientizarea si rezolvarea situatiilor dificile intalnite de copii si in acelasi timp, in loc sa le fie spus ce ar trebui sa gandeasca si sa simta in diferite situatii, profesorii nostri le ofera o experienta de gandire mai profunda, motivand copiii sa puna intrebari, sa raspunda, sa explice ce simt si gandesc si sa prezinte propriile solutii.

IMG_6726.JPG

8. IMBUNATATIREA DICTIEI/VORBIRII

Prin intermediul exercitiilor de respiratie si vorbire scenica acestia vor invata sa pronunte corect si isi vor imbunatatii emisia sonora, rezonanta si dictia.

9. CULTIVAREA NEVOII DE A AFLA LUCRURI NOI

Explorarea personajelor din toate mediile culturale si de-a lungul istoriei largeste perspectivele copiilor asupra aspectelor vietii, starnind interesul lor pentru lumea in care traiesc si facandu-i mai curiosi, mai dornici sa descopere.

10. PREGATIREA COPIILOR PENTRU POSIBILELE VIITOARE OBSTACOLE 

Cursurile de teatru ofera copiilor oportunitatea de a repeta roluri, personaje si un spectru larg de situatii, ajutandu-i sa exploreze unele dintre imprejurarile cu care s-ar putea intalni in viata „reala”. Acest lucru le permit copiilor sa inteleaga problemele cu care se confrunta si ii ajuta sa invete despre ei insisi.

IMG_6679.JPG

HAI SI TU

Durata: 120 de minute (1 sedinta / saptamana) 

Grupe de: 8-13 cursanti

  Cost: 60 lei/curs sau 180 lei/luna