Caută
  • RealAct

Cursuri de actorie în pandemie – Mit sau realitate?

„Le spun studenților cărora le predau actorie că sunt pionieri ai unei noi ere. Trăim vremurile pe care le trăim, așadar haideți să primim cu brațele deschise oportunitatea care ni s-a dat. În ciuda emoțiilor și a nesiguranței, această perioadă este incitantă.”, spune americanul Sean McNamara, șeful Guildford School of Acting (GSA) și șeful Federației școlilor dramatice din America.


Cum rămâne cu cursurile de actorie în România?Fără doar și poate, cuvintele sale se aplică și situației actuale a țării noastre. Așadar, școlile de teatru din lume se află într-o poziție extrem de provocatoare. În acest moment, clasele bazate pe fizicalitate și mișcare, care fac din școala de teatru un mediu atât de distinct și care oferă un cadru special de învățat, sunt dificil de condus, în ciuda relaxării parțiale și provizorii a guvernului privind distanțarea socială.

Ce este aparent imposibil se poate transforma în posibilNimic nu este imposibil. Respectarea regulilor impuse de autorități legate de distanțarea socială pot oferi școlilor de teatru un cadru ideal de a-și reîncepe activitatea. Ce este mai frumos pentru părinți decât să își știe copilul într-un mediu sigur, feriți de orice pericol, unde pot învață lucruri noi și se pot distra pe cinste în timpul procesului de dezvoltare personală?

Importanța interacțiunilor sociale în dezvoltarea copiluluiActivitățile în cadrul școlilor și liceelor au fost restrânse. Susținem faptul că este esențial atât pentru cei mici, cât și pentru tineri, să interacționeze cu cei de vârste apropiate. Acest lucru susține procesul lor de formare a personalității. Puteți consulta acest articol care vorbește despre importanța interacțiunilor sociale în dezvoltarea psihică a copilului.


Interacțiunii nu îi scade eficacitatea dacă este exercitată de la o distanță de 2 metri, spre exemplu. Exercițiile și jocurile de teatru pot fi adaptate cu ușurință noilor reguli, fără ca rezultatele finale să fie alterate.

Câteva exemple de categorii de exerciții care nu necesită nici un fel de contact fizic între participanți:·Exerciții ce dezvoltă imaginația;

· Exerciții care stimulează memoria și inteligența emoțională;

· Exerciții de coordonare;

· Exerciții care dezvoltă atenția;

· Exerciții menite să sporească încrederea de sine;

· Exerciții care dezvoltă creativitatea.

Te așteptăm la RealAct din octombrieȘcoala de actorie RealAct își dorește să formeze caractere care se pot adapta ușor oricărei situații, oferind astfel o experiență plăcută, utilă și în aceeași măsură, sigură.

Ne puteți urmări pe conturile noastre de Facebook și de Instagram.


Curând vom anunța redeschiderea cursurilor pentru copii, tineri și adulți.


121 afișare0 comentariu